To top
26 apr

Keuzes

Mede ondernemers,

Ken je dat vervelende, soms niet te plaatsen gevoel wat je jezelf aandoet om altijd maar anders te zijn dan de rest?
Het altijd tegendraads en anders keuzes maken dan de andere (niet ondernemers) in je omgeving waardoor je altijd een buitenbeentje bent.
De beslissingen die je neemt omdat je denkt dat het goed is voor je toekomst en de toekomst van je onderneming die er toe leiden dat je geen groot sociaal leven hebt, veel misloopt en veel vrienschappen verliest, waardoor de twijfel soms toeslaat?
De keuzes waarbij je soms denkt had ik die toch moeten maken als “normaal persoon” inplaats van als ondernemer?
Maak ik de juiste beslissingen, keuzes en besluiten?
Moet ik alles ten koste laten gaan voor mijn onderneming?
En wat als ik een keer niet voor me onderneming kies maar gewoon een keer voor mezelf,  de “normale persoon”,  of is die inmiddels zo verstrengeld met de ondernemer in mij dat er geen verschil meer is?
Misschien als ik anders mijn keuzes had gemaakt was ik dan niet zo totaal verschillend als de andere mensen om mij heen?
Of ben ik misschien toch niet zo anders als de rest? En zijn de vriendschappen die ik verloor aan het ondernemerschap wel een verlies?
Mijn besluit om altijd bezig te zijn met mijn ondernemingen en studie laten mij wel eens twijfelen of ik er goed aan doe.
Wanneer andere allang slapen zit ik nog met mijn laptop, wanneer andere uitgaan, slaap ik want er is altijd wel een winkel te runnen de volgende dag.
Is het geen winkel die open moet is het wel een nieuwe collectie die ingekocht moet worden.
Zijn het niet de winkels of nieuwe collectie dan is er altijd nog wel een blog post die gefotografeerd moet worden of waaraan gewerkt kan worden.
Is het geen van het bovenstaande dan verzint de ondernemer in mij wel iets waardoor ik altijd aan het werk blijf.
Ik heb het altijd als een zegening ervaren dat ik 24/7 voor mezelf bezig mocht zijn.
Maar langzamerhand begint het nu tot me door te dringen dat (hoe geweldig ik het ook vind) mijn ondernemingen mijn leven zijn geworden.
Het slokt mijn sociale leven op alsof die nooit heeft bestaan.
En ondanks dat rare knaagende gevoel dat ik langzamerhand een ondernemende einzelgänger aan het worden ben is er nog steeds geen mooier beroep te bedenken in mijn ogen en zal ik het ten alle tijden iedereen aanraden. Tegendraads maar toch voldaan sluit ik ook deze dag weer af achter mijn laptop terwijl ieder ander koningsnacht aan het vieren is want zoals je al begrijpt morgen gaat bij mij om 5 uur de wekker om een nieuwe, hopelijk zonnige, werkdag te beginnen op onze 2de koningsdag!
Welterusten en slaap lekker

Querine Noelle van Wijk

fashionstatementsbyq@gmail.com

No Comments

Leave a reply